Telefoon opnemen

Het komt steeds vaker voor dat men een telefoon wil opnemen. Een telefoon opnemen houdt in: het vastleggen van een telefoongesprek om hem later te kunnen terugluisteren.

Redenen voor telefoon opnemen

Er zijn verschillende redenen om een telefoon op te nemen. Zo nemen veel bedrijven een telefoon op om later specifieke details uit het gesprek terug te kunnen luisteren zodat er niets wordt vergeten. Andere instanties nemen een telefoon op omdat ze de belangrijke telefoongesprekken willen vastleggen als bewijsmateriaal. Zo zullen belangrijke afspraken en overeenkomsten nooit vergeten worden als er een opname is gemaakt van de telefoon (het gesprek). Een andere reden voor het opnemen van een telefoon is het vastleggen van bommeldingen en andere calamiteiten, zodat deze belangrijke informatie naderhand eenvoudig en snel teruggeluisterd kan worden door bijvoorbeeld Politie. Bedrijven met call centers nemen telefoon op om te kijken of een call agent goed functioneert, door de opnamen terug te luisteren en te evalueren.

Hoe telefoon opnemen?

Er zijn verschillende manieren hoe men een telefoon kan opnemen. Een telefoon opnemen kan met behulp van een toestelrecorder die aangesloten wordt op het desbetreffende telefoon toestel. Alleen de telefoongesprekken van dat telefoon toestel worden dan opgenomen. Er zijn ook centrale telefoon recording systemen die de telefoon gesprekken opnemen van meerdere telefoons, en die de telefoon gesprekken opslaan in een centrale database.

Klik hier voor meer informatie omtrent telefoon opnemen